Det är en ganska vanlig syn i mitt hus att lilltjejen står och hänger över sin pappa som sitter med bakskålen i knät och tjatar att "jag mera slicka skålen"... Normalt sett följs dock tjatet av en tystnad och sedan "mmm.. gott", men idag fick jag istället höra "nej, det är pappas skål". Det var ett klart tecken på att den här smeten är värd både tjat och gråt. Vad bakade jag då? Jo, Leilas kladdkaksmuffins och de var helt galet goda. När "a piece of cake" kom ut så fanns det receptet i varje tidning, men jag gjorde det aldrig. Idag skulle vi ha lunchgäster och då passade jag på att pröva muffinsen till dessert. Kladdkaksmuffinsen fick 5 tummar upp av 5 möjliga och kommer absolut att göras igen. Jag kan verkligen rekomendera er att pröva det här. Receptet kommer här:
ca 16 st muffins
2 st ägg2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker50 g smör
0.5 dl matolja1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad helst 70%Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär
Bilden nedan visar resterna dagen efter eftersom muffinsen hade sådan strykande åtgång att jag inte ens hann fota dem.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär
Bilden nedan visar resterna dagen efter eftersom muffinsen hade sådan strykande åtgång att jag inte ens hann fota dem.
Har också gjort dessa och visst är dom smarriga.
SvaraRaderaHa en bra helg!
vilken härlig blogg, ni är duktiga. kramisar
SvaraRaderasom vanligt en massa mumsigt när man tittar in :) ha en fortsatt bra helg :)
SvaraRaderaDetta recept låter gott! Kommer nog att testa den snart! Hälsningar /Cutecake
SvaraRaderajag har "a piece of cake" men har aldrig testat kladdkakemuffinsen men nu är det minsann dags att ändra på det. :)
SvaraRaderaJag har faktiskt missat att testa dessa från boken också, knepigt, eftersom jag älskar cupcakes, kladdkaka och främst choklad. jag får hitta ett bra tillfälle att ändra på det!
SvaraRaderaooooh, jag som älskar kladdkaka! Blir de så där lite knaprigt sega på ytan och krämiga inuti? De ser ut så i alla fall... Jag har letat efter ett bra kladdmuffins recept!
SvaraRaderaNu har jag läst så många tips på recept från Leilas bok att nu måste jag nog köpa den!