söndag 23 augusti 2009

Blåbärsmuffins


Ett av mina favoritbär är blåbär. Vi var ute och plockade litegrann och trots att det mesta gick åt tillsammans med mjölk så blev det lite kvar till muffins. Det här goda receptet har jag fått av min mamma och är verkligen ett toppenrecept. Muffinsen är lätta att göra och blåbären håller sig i kakan och åker inte ner i botten på formen. Dessutom blir muffinsens överdel jättegod, något som alltid är ett plus. Här kommer recepetet.

2 1/2 dl socker
125 g margarin
2 ägg
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl blåbär

Rör socker och ägg luftigt. Tillsätt ägg och mjölk lite i taget. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner mjölblandningen försiktigt. Vänd därefter ned blåbären. Klicka ut smeten i 12 stora muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Grädda mitt i 200 grader ugn 20-25 minuter. Låt svalna.

Om du vill lyxa till det kan du blanda ihop 3 dl floursocker och 150 g philadelphiaost till en topping till muffinsen. Dekorera då med några blåbär.


14 kommentarer:

  1. de ser jättegoda ut, så sugen jag blir på att baka med blåbär!! :)

    SvaraRadera
  2. Det där receptet ska jag testa nästa gång det är min tur att ha med mej fika på jobbet, de ser jättegoda ut!! Har några liter nyplockade blåbär i frysen.

    SvaraRadera
  3. Åh så smaskigt! Vad kul att du kommenterade min blogg så jag hittade din! Blåbär är ju sååååå gott!

    SvaraRadera
  4. Eller ER blogg menar jag förstås. Vad skoj att blogga tillsammans!

    SvaraRadera
  5. Smaskens vilka läckra muffins! Mitt problem med muffins är att jag jämt bränner de undertill. Kan tänka mig att det är min ugn som gräddar dåligt. Men man skulle kanske ta och göra ett försök igen nu när det bjuds på såhär läckert recept också!

    SvaraRadera
  6. Blåbärsmuffins är aldrig fel, kul med ett nytt recept!

    SvaraRadera
  7. Så saftiga, höga och framförallt ser dom alldeleas underbart goda ut!

    SvaraRadera
  8. Blåbär är en favoritmuffins, de blir ofta så himla saftiga och lagom söta, mums!

    SvaraRadera
  9. Blåbärsmuffins är nog bland de godaste "muffinen" :)

    SvaraRadera
  10. Receptet var ok, muffinsen blev goda, men inte underbart goda.. Jag skulle ge dom två stjärnor på en femstjärnig skala, lite besviken :0( Kul hade jag iaf! :0)

    SvaraRadera
  11. Anonym- synd att du inte gillade receptet, men bra att du hade kul! Alla har ju inte samma smak :-)

    SvaraRadera
  12. Snälla, ange i början hur många muffins receptet är beräknat till, hur många grader ugnen ska stå på (ja, det står, men inte i början), samt att smöret ska börja smältas innan man börjar röra ihop ingredienserna. Det är alltid bra att ha smöret smält när man kommer till steget "tillsätt smöret". Och så har du skrivit "tillsätt ägg" två gånger; först tillsammans med sockret och sedan tillsammans med mjölken. Vad menar du egentligen? Förtydliga receptet lite, är du snäll.

    SvaraRadera
  13. Lägger till en extra kommentar till min tidigare... Visst att receptet var rörigt, men WOW vilka goda muffins det blev! Den som inte tycker det har antingen gjort fel eller gillar helt enkelt inte blåbär i muffins. De här muffinsen hamnar definitivt på min topp tre-lista!

    SvaraRadera