fredag 28 augusti 2009

Chokladpaj



Så här till helgen så vill i alla fall vi gärna göra något extra gott. Och letar du efter något extra gott så har du hittat det du söker- chokladpaj. Den här supersmarriga chokladpajen känns lyxig och chokladig och passar utmärkt till helgmys. Toppat med säsongens bär blir den också väldigt vacker att se på. Här kommer recepet:

Pajskal:
100 gr smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk strösocker
1 äggula

Fyllning:
100 gr vit choklad
3 dl vispgrädde
1 l blandade bär

Hacka ihop smör, socker, mjöl och kakao. Tillsätt äggula och arbeta ihop en deg. Tryck ut i en form och ställ kallt i 30 minuter.



Sätt ugnen på 200 grader, nagga och grädda i ca 20 minuter. Låt kallna. Smält chokladen i vattenbad, låt svalna något. Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och toppa med bär.

9 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det där set ut!

    SvaraRadera
  2. Oooh, vill haaa!
    Trevlig helg tjejer!

    SvaraRadera
  3. Mmm ja det låter verkligen lyxigt! Ser ut att vara något precis i min smak!:)

    SvaraRadera
  4. Åh så gott! Det måste provas en dag. Tack för receptet.

    Trevlig helg!

    www.helenaljunggren.com

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Visst är det härligt med sommar och alla färska bär som man kan använda i baket.
    Den här pajen ser jättegod ut
    MVH
    Ingrid

    SvaraRadera
  6. Ojojoj, vad läckert det där såg ut, sugen jag blev!

    SvaraRadera
  7. mm det ser gott ut o va snyggt det var med frukten!!! Din ryttarkaka ser riktigt mumsigt ut

    SvaraRadera
  8. Oj vilken snygg tårta, fina bilder ni tagit, ser väldigt inbjudande ut! Säkert supergod också!

    SvaraRadera
  9. oj, vad smarrigt det ser ut...

    SvaraRadera