torsdag 1 oktober 2009

Ben & Jerry´s chocolate chip blonde brownies


Jag tänkte baka chokladmuffins en dag men det visade sig att jag inte hade någon kakao. Jag tog det som ett säkert tecken att jag borde pröva Ben & Jerrys härliga recept på blonde brownies. Jag slängde även i lite hackad vitoch mörk choklad för att piffa upp den smarriga smeten ytterligare. Kakan blev en riktig höjdare- seg och saftig och lika god i flera dagar efter (ja, konstigt nog fanns den kvar några dagar). Nu är det officiellt - Ben & Jerry kan inte bara göra supergod glass, de kan baka också. Hade jag tänkt mig för hade jag slängt ner lite bitar av kakan i god hemgjord chokladglass, men nu har jag ytterligare en anledning att göra den igen. Här kommer receptet:
125 g margarin
65 g strösocker
125 g farinsocker
1 stort ägg
1/2 tsk vanilj extrakt
315 g mjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
ev 375 g hackad choklad

Vispa ihop båda sockersorterna och margarinet tills det är vitt och fluffigt. Rör ner ägget, vanilj. mjöl, salt och bikarbonat och rör tills allt är blandat. Ha i choklad om du vill.



Bred ut i en form och grädda ca 25-30 minuter i 175 grader varm ugn.


21 kommentarer:

  1. Åh gud så gott! Brownies är ett av de allra godaste bakverken mmm!
    & jag håller med de kan verkligen kakor med :) !

    SvaraRadera
  2. Mmm mums, visst brownies är väl det bästa som finns:)

    SvaraRadera
  3. oj oj oj wsweet lord vad smarrigt!! Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  4. oj vad jag har missat mycket godsaker medan jag varit borta! dessa brownies lät ju helt enkelt super!! och man blir ju minst sagt sugen när man ser den där bilden av smeten! :)

    tack för din fina kommentar! jag faktiskt bestämt mig för att hyra in mig någonstans för att få komma igång på riktigt med beställningar och sedan ta det därifrån. :)

    SvaraRadera
  5. Vad är vaniljextrakt? Håller på och bakar denna nu, testar med vaniljsocker..

    SvaraRadera
  6. Mmm, får leta lite efter Ben & Jerrys recept, visste inte att de fanns! Ser super gott ut!

    SvaraRadera
  7. Åh, det såg gott ut, måste jag testa! Vilken härlig blogg ni har, mycket inspirerande!

    SvaraRadera
  8. Elin- vaniljextrakt kanske det inte heter riktigt- hm...det finns i alla fall en slags flytande vanilj man kan köpa. Flaskan ser ut som flaskorna för karamellfärg. Den smakar väldigt kolaaktigt. Jag är säker på att vaniljsocker går lika bra :-)

    SvaraRadera
  9. Ojojoj, vilken goding och vad impad jag blev att kakan fanns i flera dar =).

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  10. Smaskens! Det här kan ju inte vara annat än gott!

    SvaraRadera
  11. de verkar vara smaskens, testar jättegärna. hoppas ni har en mysig helg. kramisar

    SvaraRadera
  12. svar: Tror inte vaniljsocker fungerade lika bra, för jag fick inte kakan att bli en "smet". Det var med smuldeg, och kakan blev hård. MEN den är fortfarande supergod, bara att den är hård ;)

    SvaraRadera
  13. Hej, vad kul att ni hittade till mig! Och att jag hittade till er! Nu ska jag surfa runt lite här och bara låta mig inspireras.

    Fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera
  14. hej!
    grön deli kan verkligen rekommenderas :) alla är värda att testa :)
    browniesen ser goda ut :)
    ha en fortsatt bra helg!

    SvaraRadera
  15. Åh ni bakar på ni och godare än gott ser det ut som vanligt! Ska ju försöka dra ner på sockret här men huuuur kul är det då?

    SvaraRadera
  16. Låter som ett smaskigt recept :o)
    Essencer finns hos mig i 11 smaker för de som är intresserade.
    Kram

    SvaraRadera
  17. Låter hur gott som helst! Måste testa detta!

    SvaraRadera
  18. Vill bara tacka för en underbar blogg, tycker så många av recepten verkar så goda och det är många som jag har bokmärkt för att testa baka själv nån gång! Bl.a. det här receptet :)

    SvaraRadera
  19. Nu är jag tillbaka, har precis provat på det här receptet men det verkar som att något är/gick fel? "Smeten" vart nämligen nästan knappt som en smet utan mer som en smuldeg och satt liksom inte alls ihop. Ungefär som Elin tidigare nämnt! Och då hade jag ändå i lite vatten + vaniljsocker istället för vaniljessence men kan inte tänka mig att det var bara det som var "fel", det är nästan som att det fattas någon ingrediens? För smeten såg inte ALLS ut som den på bilden här! Synd för dom verkar så goda ju!! Jag la iallafall till lite hett vatten och då blev den lite mer smetaktig och hade in den i ugnen där den är nu, får se resultatet snart!

    SvaraRadera
  20. bakoman- vad konstigt. jag dubbelkollar receptet nu och det ska vara 1/2 cup butter- alltså 125 g smör. Ingen annan vätska. Ditt ägg kanske var för litet? Jag har ju själv gjort den utan det problemet du hade. vad trist!! jag hoppas att det blev bättre när du försökte igen- jag måste kanske uppmärksamma i receptet att några haft problem med det. Lycka till igen- kakan är supergod!

    SvaraRadera