torsdag 28 maj 2009

Matmuffins


Jag fick ett tips om ett nytt recept med matiga muffins med tranbär och feta. Idag prövade jag muffinsen och är glatt överraskad av resultatet. Muffinsen är goda och det salta från fetan passar bra ihop med de lite sötsyrliga tranbären. Jag hade inga vallmofrön i, men jag kan inte tänka mig att det spelar så jättestor roll. Muffinsen kommer vi att äta till soppor och som matigt mellanmål. Här kommer receptet:

3 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 burk blå vallmofrön
3 ägg
3 msk olivolja
2 1/2 dl yoghurt
100 g torkade tranbär (ca 1 1/2 dl)
100 g tärnad fetaost

Blanda mjölen, salt och bakpulver. I en stor skål blanda ägg, olja och yoghurt. Rör snabbt ihop mjölblandningen med äggblandningen. Vänd ner tranbär och fetaost. Fördela smeten i 12 muffinsformar av papper. Grädda mitt i ugn 225 grader ca 15 minuter.


6 kommentarer:

  1. Åh va gott det ser ut!!!fetaost och tranbär är nog inte fel, ska nog prova på det här receptet..ha det bra

    SvaraRadera
  2. Ser fantastiskt ut... Liksom allt annat ni skriver om =9
    Tack //Hanna & Helena af Sweden

    SvaraRadera
  3. jag älskar matmuffins!! har dock aldrig testat feta och tranbärblandningen men det lät riktigt smaskens!!

    maila er adress till asa@hellosugar.se så ska ja skicka strösslet. :)

    SvaraRadera
  4. Kul att ni tittade in hos mig. Gott med matmuffins, speciellt den här smakkombinationen låter god. Får försöka komma ihåg den och testa någon gång.

    SvaraRadera
  5. åh, vad goda dessa lät :)
    ha en finfin fortsättning på helgen :) kram

    SvaraRadera
  6. De här lät ju hur spännande som helst! Måste testas, tror att det funkar lika bra med berberisbär som jag har hemma!

    SvaraRadera