Kladdkakor är ju bland det bästa som finns. Det finns en uppsjö olika recept som alla brukar resultera i en kladdig god kaka. Även det här receptet ger en kaka som är kladdig, chokladig och väldigt väldigt god. Den är lite seg också- och det är verkligen pricken över i. Receptet är egentligen med bara mörk choklad men jag slängde i lite vit choklad också som jag hade hemma och det gör att kakan bara kan beskrivas på ett sätt: vansinnigt god!! Här kommer recepet:
50 g smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk choklad och gärna lite vit choklad om du har hemma.
Smält smöret och tillsätt matoljan. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Fyll smeten i smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
Grädda mitt i ugn 175 grader i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk choklad och gärna lite vit choklad om du har hemma.
Smält smöret och tillsätt matoljan. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Fyll smeten i smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
Grädda mitt i ugn 175 grader i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Mums! Ser verkligen gott ut! Jag hackar ibland i lite valnötter i kladdkakan- blir nästan som en brownie.
SvaraRaderava underbar god den ser ut!!!riktig god!!
SvaraRaderaÅåh, det där ser otroligt gott ut!!
SvaraRaderaKladdkaka är hos oss ett säkert kort när vi vill snaska lite:)Det är kul att variera sig lite så vi får röra ihop denna nästa gång!
SvaraRaderaMmm det här lät ju verkligen jättegott! Den måste jag verkligen pröva.
SvaraRaderaSer otroligt gott ut!
SvaraRaderaSjälv så har jag har lyckats proppa i mig en hel kladdkaka i helgen. Barnen hann nästan inte med och smaka :) Nu är det promenader som gäller *fniss* Men det är ju sååå gott med kladdkaka.
Marabou Summer är helt galet god, så jag kan verkligen rekommendera att testa den !
SvaraRaderaOch jag må då säga att Kladdkakan så oerhört smarrig ut ! =) (som så mycket annat på denna tjusiga blogg)
Jisses, vad god den låter, en kladdkaka precis i min smak.
SvaraRaderaHa en bra dag!
Wow, den där såg smarrens ut! Leker lite med tanken att testa med lite nougat i smeten också...
SvaraRaderaMmm, vi som är hysteriskt förtjusta i kladdis här hemma, måste ju defintivt testa denna! :-)
SvaraRaderaKram Therése
Ja, kladdkakor fungerar i alla väder:) Den här ser riktigt god ut!
SvaraRaderaSer riktigt gott ut! Men vad ska ugnen ha för temperatur? Vill prova att göra den med en gång! :D
SvaraRaderaalla älskar ju kladdkaka. vad är det i ingredienslistan som ger extra seghet? matolja- vilken funktion? hoppas ni orkar svara på mina frågor
SvaraRadera//Lisa
Sanna- ja nougat kan bara göra saken bättre!
SvaraRaderacamilla- oj vi glömde! 175 grader!
lisa- segheten skulle jag tro kanske kommer från farinsockret och oljan. Har man i sirap i chokladkakor blir de sega så de kanske fungerar likadant?
åh muuuums!! den ser grym ut! :)
SvaraRaderaHaha, det är lugnt, provade med 180 grader och det gick fint :) fast hade den bara i 25 minuter :) Den blev jättegod! Tack så mycket för tipset! Och Tupperwarepartyt blev mycket lyckat, säkert tack vare allt jag bakat ;)
SvaraRaderaDen här ser farligt god ut! Farinsocker och vit choklad i låter mycket intressant och värt att testa!
SvaraRadera