söndag 7 juni 2009

Saft, saft, rabarbersaft...


...bättre saft har ingen haft! Nja det kanske är att överdriva lite, men jag gjorde rabarbersaft häromdagen och den blev verkligen god. Jag surfade runt lite efter ett bra recept och fastnade för detta:

1 kg rabarber
1,8 l vatten
4 dl strösocker
saften av 1 citron

Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila bort rabarberresterna. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

8 kommentarer:

  1. åh borde kanske göra egen saft då..har mycket rabarber i trädgården :)

    SvaraRadera
  2. Här är en till som borde göra något vettigt av rabarberna... Har aldrig testat göra saft. Ha en trevlig söndagskväll!

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott med rabarbersaft , det är nog den godaste saften faktiskt :) ha en riktigt fin kväll
    Kram lena

    SvaraRadera
  4. Nu blir det till att ut och tigga rabarber av skäkt och vänner, detta låter otroligt gott :-)

    SvaraRadera
  5. Åh, jösses vad gott! Hemmagjord saft är det godaste man kan dricka :)

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet! Enkelt och gott och ska genast provas! :-) //Anna

    SvaraRadera
  7. hemgjord rabarbersaft låter ljuvligt gott!! :)

    ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  8. Så läskande och gott.. det ska jag minsann göra någon dag nu.. så himla gott med hemgjord saft:-) Ha de fint och tack för titten på min Kakomat:-)/Pialotta

    SvaraRadera