söndag 5 april 2009

Sirapslimpa

Ett bröd som finns i många olika varianter är det med filmjölk och bikarbonat. I det här receptet kallas den för sirapslimpa och innehåller både nyttigheter och smarrigheter. Godast är den nybakad med ost på- precis som barndomens Skogaholmslimpa, även om den inte påminner om sådan limpa alls...

För 2 limpor
6 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 dl dadlar, russin eller torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

Smörj och bröa två avlånga bakformar. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en lös smet. Häll smeten i formarna. Grädde på nedersta falsen i ugn 175 grader ca 1,5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar