onsdag 22 april 2009

Vit kladdkaka

Det här receptet på en söt och god kladdkaka gjord på vit choklad har varit en trogen vän i flera år. Serverat med grädde och syrliga hallon är det en oslagbar kaka att bjuda på.

Vit kladdkaka
100 g margarin
100 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
rivet skal av en citron
1 msk pressad saft av citron
2 1/2 dl vetemjöl



Smörj en form och strö kokos i den. Smält margarinet i en kastrull och bryt ner chokladen i det smälta margarinet. Blanda i socker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt citron och mjöl. Bred ut kakan i formen och grädda mitt i ugn 200 grader ca 12-15 minuter. Pudra över florsocker och servera med hallon.

6 kommentarer:

  1. Det där lät ju fantastiskt gott! måste jag testa nångågn! //Leila bakar

    SvaraRadera
  2. Mmmm mums filibabba! :) Gjorde de som muffins och såå goda blev dem.

    SvaraRadera
  3. jättebra recept, tack för det! :)

    SvaraRadera
  4. Ska jag verkligen testa! Låter jättegott!

    SvaraRadera
  5. Detta ska jag testa!!!
    Låter gott!

    SvaraRadera
  6. Är det ingen mer än jag som har ett tunt lager smält, vit choklad på när det kommer ut ur ugnen?

    SvaraRadera