söndag 19 april 2009

Fudgefyllda chokladgrottor



Jag blir alldeles salig bara av att titta på bilden på de här muffinsen. Och det bästa är att de är precis lika goda som de ser ut. Här kommer ett recept på 10- 12 av dessa stora godbitar.


75 gr smör
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1,5 dl vispgrädde
12 bitar fudge

GARNERING
1 dl vispgrädde
6 bitar fudge

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner detta, växelvis med smör och grädde, i äggsmeten. Klicka ut hälften av kaksmeten i muffinsformar. Tryck ner en fudgebit i varje muffins och fördela resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.



Vispa grädden. Skär av ett lock på varje muffins. Spritsa eller klicka i grädde. Lägg på locket och toppa med lite grädde och en halv fudge.

Nästa gång ska jag pröva att hälla i all smet i formarna och därefter trycka ner fudgen bara en liten bit – kanske sjunker den inte ända till botten då. Hade även mer grädde till garnering än enligt receptet och tyckte ändå det kunde varit mer. 2 dl ska jag satsa på nästa gång.

4 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj - det var inga dåliga munsbitar! Min man fullkomligt älskar fudge, så detta receptet måste jag ju bara testa! Snyggt tårtfat - jag tror jag har ett likadant. IKEA?

    SvaraRadera
  2. Ja jag kan verkligen rekomendera det! Och inte nog med att de är jättegoda, de ser ju väldigt fina ut också och det är ju kul. Tårtfatet är mycket riktigt IKEA!

    SvaraRadera
  3. Men gud dessa måste jag bara testa!! fudge är ett av favoritgodiset, och så i en muffins!! det kan ju bara inte bli bättre ;P

    SvaraRadera
  4. Undrar om ugnsvärmen även i det här receptet. Låter som en mycket smaskig kaka som självklart måste provas!
    Hälsningar från Ann-Marie

    SvaraRadera