torsdag 25 juni 2009

Kombi-pops

Jag skulle göra ännu en laddning av de smarriga små oreopopsen häromdagen. Jag har ju tidigare gjort dem med turkisk yoghurt istället för färskost och den här gången hade jag i alldeles för mycket yoghurt. Eftersom jag hade slut på oreokakor så fick jag ta det jag hade för att göra smeten fastare. Det blev digestivekex som jag smulade ner i smeten. Och det blev faktiskt riktigt bra med en kombination av den mörka oreokakan och det inte så söta digestivekexet. Min man tog med sig de flesta popsen till sitt jobb och bjöd på dem där och de var mycket uppskattade. Om du inte har testat de här små godbitarna än så gör det!

11 kommentarer:

  1. Måste göra en laddning av dina oreopops snart, har inte provat tidigare. I Finland (där jag kommer ifrån) finns det en kaka som ser likadan ut som Oreos, den heter Domino och finns med olika fyllningar förutom orginalet som t.ex. mint och jordgubb.

    SvaraRadera
  2. vilka fina bakverk (som vanligt). är ni två eller en som har bloggen? jag har inte riktigt förstått det :s hursom helst är det mkt gott och inspirarande som läggs upp här på bloggen :) ha det fint! kram

    SvaraRadera
  3. Blir ju lite sugen på såna där pops ! och de där små klubborna verkar roliga som tilltugg :D
    tack för kommentar!

    SvaraRadera
  4. Har ännu inte testat dom, men dom ser grymt goda ut så det blir jag nog tvungen att testa.

    SvaraRadera
  5. Va roligt att läsa det här inlägget! Jag testade nämligen att göra oreopops enligt ditt recept och fick oxå för lös smet, men löste det på samma sätt som du, med digestive kex. En fråga, hur får du det så fint med chokladen??

    SvaraRadera
  6. Frostrosor- vad kul med olika fyllningar! hoppas du testar dem!
    Molly- vi är två men vi skriver båda jag :-) jag tror att jag (Frida) är den som oftast läser din blogg :-)
    Karin- vad kul att du tycker det blev snyggt med chokladen! jag smälter den bara som vanligt i micron, sätter på dem på en pinne (eftersom det är enklare med doppandet då) och doppar dem bara i chokladen och låter det rinna av lite och stelna lite innan jag doppar dem i strösslet.

    SvaraRadera
  7. Mmmmm yuuuumi!! Ser ju delicios ut!!
    Så kul du kika in!!!!
    Mysigt du har här!!

    *SOLA * BADA * NJUUUT!!*
    Trevlig sommarhelg!!
    ~~♥Önskar Millan♥~~

    SvaraRadera
  8. Jag har sagt det tidigare, men jag gillar era pops, söta och fina. Funderar på att göra såna till ett barnkalas längre fram!

    SvaraRadera
  9. Åh de låter så goda & ser ut som små sagopraliner, helt underbart fina har du lyckats få dem! :)
    Blir verkligen sugen att prova göra dem :)

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig bild!!! Man blir verkligen sugen. Hur får du chokladen att bli så fin runt? När jag doppar tryfflar och sånt tycker jag alltid att de blir lite ojämna/klumpiga, men dina ser så "släta" ut.. :)

    SvaraRadera
  11. Tack för kommentaren! Och detsamma :)
    Vad fina pops också! Verkar jätte smarriga

    SvaraRadera